Nom de la recepta: Panellets
Autora: Severiana
INGREDIENTS:
· Un quilo d’ametlla trinxada.
· Un quilo de sucre.
· Cent grams de pinyons.
· Cent cinquanta grams d’ametlla (per guarnir)
ELABORACIÓ:
1. Barregem bé el quilo d’ametlla trinxada amb el sucre i els ous.
2. S’amassa bé amb les mans durant uns deu minuts.
3. Després es van fent boletes i es decoren com vulguem.
4. Els posem en plates d’anar al forn i es couen durant deu minuts.
Nom de la recepta: Tomàquets fregits en conserva.
Autora: LLluïsa Soler
INGREDIENTS:
· Tomàquets.
· Sal.
· Oli.
ELABORACIÓ:
1. S’escalden els tomàquets i es pelen.
2. Es tallen i es posen a la paella fins que estan cuits.
3. S’hi posa sal i oli.
4. Es posen en pots de vidre i es bullen al bany maria.
Nom de la recepta: Crema de carbassa.
Autora: Paqui.
INGREDIENTS:
· Un bon tros de carbassa.
· Una ceba mitjana.
· Una o dues pastanagues.
· Un litre de brou.
· Oli d’oliva.
ELABORACIÓ:
1. Es posa oli en una cassola; quan està calent, s’hi afegeix la ceba trinxada, les pastanagues i la carbassa.
2. Es deixa una mica al foc, que es vagi fent, i s’hi afegeix el brou.
3. Quan estigui tot ben cuit, es posa al vas de la batedora i es deixa ben fi.
4. Es pot servir amb una mica de pa fregit o amb un o dos formatgets.
Nom de la recepta: Arròs amb bolets.
Autora: Roser.
INGREDIENTS:
· Una tasseta d’arròs per a cada persona.
· El doble d’aigua.
· Verdures: pastanaga, ceba, carbassa, pebrot, albergínia...
· Julivert i all.
· Sal.
· Bolets dessecats.
ELABORACIÓ:
1. Es fa un sofregit amb les verdures i mentrestant es posa l’aigua a bullir, amb els bolets.
2. Es barreja l’arròs amb el sofregit i es deixar enrossir una mica. Es remena perquè no s’agafi.
3. S’hi tira l’aigua amb els bolets i es remena; s’hi posa un polsim de sal i es deixa coure uns vint minuts.
4. Just abans que s’acabi de coure, hi afegim una picada d’all i julivert. S’apaga el foc, es tapa i es deixar reposar uns minuts abans de servir-lo.
Nom de la recepta: Panellets
Autora: Paqui.
INGREDIENTS:
· Mig quilo d’ametlla picada.
· Mig quilo de sucre.
· Cent grams d’aigua.
· Coco, ametlla trinxada, pinyons, codony, cafè.
ELABORACIÓ:
1. Barregem bé aquests ingredients amb les mans fins a fer-ne una pasta.
2. Amb aquesta base podrem fer qualsevol classe de panellet.
3. Es poden fer de pinyons, que són els més coneguts. Se’n fan boletes i es passen per ou batut, i s’hi afegeixen els pinyons. Després es pinten amb el rovell d’ou.
4. Es poden fer d’ametlla trinxada, coco, codony, cafè, etcètera, segons el gust de cada persona.
5. Una vegada feta la forma, els posem en plates d’anar al forn.
Nom de la recepta: Albergínia fregida.
Autora: Maria Ramon.
INGREDIENTS:
· Una albergínia per persona.
· Una miqueta d’aigua.
· Un raget d’oli.
ELABORACIÓ:
1. Es tallen les albergínies, de llarg.
2. Es posa l’oli i l’aigua en una paella, i s’hi fregeixen les albergínies.
3. Es deixa que faci xup-xup durant uns deu minuts.
4. Ja us les podeu menjar: estan molt bones!
Nom de la recepta: Pastís de iogurt.
Autora: Juana Galán.
Autora: Juana Galán.
INGREDIENTS:
· Un iogurt de llimona.
· Un got d’oli.
· Dos gots de sucre.
· Tres gots de farina.
· Un sobre de llevat.
· Quatre ous.
ELABORACIÓ:
1. Es baten els ous i se’n separen les clares.
2. S’hi tira el iogurt, es torna a batre, i s’hi tira el got d’oli i els dos de sucre. Es barreja molt bé.
3. S’hi afegeixen els tres gots de farina i es torna a batre.
4. S’unta un motllo d’anar al forn amb mantega i una mica de farina.
5. Es posa al forn (dalt i baix) durant una hora.
Nom de la recepta: Pebrots escalivats.
Autora: Maria Oliveras.
INGREDIENTS:
· Pebrots vermells.
· Oli.
· Sal.
ELABORACIÓ:
1. S’unten els pebrots amb oli.
2. Es posen al forn fins que la pell està negra.
3. Es treuen del forn i es pelen.
4. S’amaneixen amb sal i oli.
Nom de la recepta: Cuscús de verdures
Autora: Assia
INGREDIENTS:
· Cebes, tomàquets, albergínies, carbassó, pastanaga, pebrot vermell, etc.
· Un quilo de cuscús.
· Oli d’oliva, mantega.
· Safrà.
ELABORACIÓ:
1. Posar el cuscús amb aigua freda i escórrer-lo, i remenar-lo amb mantega perquè no s’enganxi.
2. Posar aigua al foc i coure el cuscús al vapor, durant una hora.
3. Treure el cuscús i tornar-lo a remenar.
4. Coure les verdures a part.
5. Amanir el cuscús al plat, amb el suc de les verdures. Posar unes quantes verdures al capdamunt del cuscús.
Nom de la recepta: Confitura de cabell d’àngel.
Autora: Paz García
INGREDIENTS:
· Un quilo de carbassa cuita.
· Un quilo de sucre.
· Una mica de llimona.
ELABORACIÓ:
1. Es bull la carbassa amb una mica d’aigua, la justa perquè no s’agafi.
2. Una vegada cuita, es barreja amb el sucre, i es torna a bullir juntament amb la pela de llimona.
3. Encara calent, es posa en pots i es tapen molt bé.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada