dimecres, 9 de novembre de 2011

Receptes de tardor


El passat dimecres, 2 de novembre, vam llegir una manera de fer panellets, i ens vam engrescar a escriure les nostres pròpies receptes de tardor, amb les quals farem un llibret.
Avui en proposem una altra. I a partir d'aquest text continuarem estudiant la manera de formar els plurals en català.



MONIATOS AL FORN


Ingredients:

·         Un  pot petit de mongetes blanques cuites.
·         Un moniato.
·         Alfàbrega fresca
·         Mig got d'ametlles picades
·         Oli de sèsam
·         Un gra d'all
·         Oli d'oliva
·         Sal
·         Elaboració:

1.  Coure les mongetes blanques amb aigua per sobre del seu volum, amb una mica de sal. Que es coguin durant mitja hora, tapades.
2.  Tallar el moniato a daus petits, posar-los en una safata per a forn amb oli i sal, i deixar-los al forn durant mitja hora, a 210º.
3.  Saltejar l'all picat i les ametlles amb unes gotes d'oli d'oliva. Afegir-hi les mongetes. Triturar les fulles d'alfàbrega amb oli de sèsam i afegir-les a les mongetes.
4.  Servir el moniato amb les mongetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada